Dersimli kadınlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmayacak" söylemini kahkahalar ile protesto etti.

Dersimli kadınlar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Erkek zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise, iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" söylemlerini protesto etmek amacıyla Seyit Rıza Meydanı'nda bir araya gelerek kahkaha attı.

Üzerinde, "Bir kahkahada sen at. Ha ha ha" yazılı pankart açan yurttaşlar adına burada kısa bir açıklama yapan Ayfer Ber adlı yurttaş, AKP hükümetinin kadınların gülmesiyle, kıyafetiyle, kaç çocuk doğuracağı ile uğraşılmasının kınanılacak bir durum olduğunu söyledi.

Ber, "Kadınlar sosyal alanlarda her yerde olmalı. AKP siyasetinde kadınların bir yeri yok. Ancak Dersim'de olsun Kürdistan coğrafyasının diğer yerlerinde olsun kadınların ne kadar aktif olduğunu onlara hatırlatmak gerekiyor. Bugün kahkahalar ile güldük ama bunu kahkahalarımız ile kınıyoruz. Onların bu söylemine kargalar bile güler" dedi. (DİHA)