Kürtaj yasağına karşı çıkan bir grup erkek Tünel Meydanı’nda toplandı. İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenleyen erkeklere kadınlar da destek verdi.

 

Ellerinde “Kürtaj yasağı kadına şiddettir”, “İş cinayetleri varken katil kim” yazılı pankartlar taşıyan erkekler, “Kürtaj haktır, Uludere katliam”, “Sessiz kalma, suça ortak olma”, “Çocukta yaparım kürtajda sana ne”, “Çocukları sana vermeyeceğiz” şeklinde slogan attı.
 

Grup, “Spermine sahip çık kadınları suçlama”, “İnsanlığa değil erkekliğe ihanet et”, “İş gücü değil çocuk, sermaye değil kadın” yazılı dövizler taşıyarak, Taksim Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, “Sana ne Tayyip”, “Erkekler korunun, kadınlara ahkam kesmeyin”, Kürtaj haktır Uludere cinayet” şeklinde sloganlar attı.

 

Çok sayıda kadın da alkış tutarak, erkeklerin yürüyüşüne destek verdi. Erkeklerin yürüyüşüne çevrede bulunan vatandaşlar meraklı gözlerle izlerken, turistler de fotoğraf çekti.

 

Taksim Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan Levent Pişkin, kürtaj yasağına karşı çıktıklarını belirterek, “Erkekler olarak biz de kürtaj yasağına karşı çıkıyoruz. Çünkü bu yasağın cinsel özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik olduğunu, kadını toplumsal yaşamdan çekme politikasının sonucu olduğunu biliyoruz. Kadınları çocuk makinesi, biz erkekleri de damızlık olarak gören zihniyetin dayattığı bu rolleri reddediyoruz. Kadınlar tam olarak özgürleşmeden hiçbirimizin özgürleşmeyeceğini biliyoruz. Zorunlu görünen bir durumda kürtaj seçeneğini kullanmak, kadınların kendi nihai kararlarıdır. Bu kararın alınması üzerine erkeklerin olumsuz konuşması, kendilerini karar mercii görmesi haddini bilmezliktir. Bu, kadınların bedenini meta olarak görmektir. Çocuklar ve yetişkinler devletin mülkü değildir. Devlet haddini bilmelidir” dedi.

 

Levent Pişkin, “AKP ve destekçileri daha fazla zorunlu hamilelik, daha fazla ucuz emek gücü istiyor. Vasıfsız genç çalışanların sayısının artmasını ve emeklilik hakkını elde edenlerin sayısının azalmasını istiyor. Sömürü düzenini çocuk ve genç işçi emeği üzerinden tekrar inşa etmek istiyor. Devlet cinsiyet eşitliği istemiyor. Sistematik bir şekilde durmaksızın artan kadın cinayetleri konusunda, devlet, en küçük bir politika geliştirmiyor. Tecavüzcülerin sırtını sıvazlıyor. Yargı makamları tecavüz ve cinsel şiddet suçlarına her gün yeni bir gerekçe uyduruyor. Kürtaj yasağı, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetidir. Bu şiddete, bu suça ortak olmuyoruz” dedi.


Erkeklerin kürtaj eyleminden kareler için devam edin >>>>>