Nijerya'da Boko Haram militanlarının Nisan ayında bir okulu basarak kaçırdığı 200'den fazla kız öğrenci, hala örgütün elinde.

Ülkenin kuzeydoğusundaki yatılı okuldan kaçırılan kız öğrencilerin akıbeti bilinmiyor.

Sadece birkaçı örgütten kaçabilmeyi başardı.

Bunlardan üçü, Boko Haram'ın elinden nasıl kurtulduklarını BBC'ye anlattı.


"Pazartesi akşamıydı salı günü sınavlarımız vardı.Ailelerimize telefon edip neler olduğunu anlattık, bize kaçmamızı söylediler. Sayıları 100 den fazlaydı, okulun her tarafına yayılmışlardı. Sessizce durup bekledik. Bize 'Boko' yani batı eğitiminin günah olduğunu söylediler. Araç ağzına kadar dolu bu yüzden bize yürümemizi söylediler. Saatlerce yürüdük, asıl korkumuz bizi nereye götürdükleriydi bizi araca götürdüklerinde arkadaşım bana dönüp atlasak kaçamaz mıyız? dedi. Kaçırılmaktansa arabaların bizi ezmek istediğimi söyledim. Atlayıp koşmaya başladık, yol çok tozluydu. Bizi göremediler, ayaklarımız çıplaktı."

"Kaçmak istedim ama bir arkadaşım kolumdan tutup kaçarsam beni vuracaklarını söyledi. Kampa ulaşana kadar hep dua ettim. Kampa ulaştığımızda gece yarısı olmuştu bazı kızlar yorgunluktan uyuyuya kaldı. Ben uyumadım bir arkadaşımahadi kaçalım dedim. Koşmaya başladık, kaçtığımızı görüp arkamızdan şu iki kızı yakalayın diye bağırdılar. Ayaklarımın iyileşmesi 2 ay aldı. Boko Haram'ın beni tekrar kaçırma korkusunu hala yaşıyorum sadece dualar bana yardımcı oluyor. Kardeşlerimi gördüğümde yere kapanıp ağlamaya başladım. Allah'a şükrettim her gün şükrediyorum kalbim ve aklım hala onların elinde ki arkadaşlarımda."

(haberartıbir.com)