Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar, 5 yıl önce boşandığı eşi tarafından öldürüldü. BDP Kadın Meclisi üyesi Neslihan Harman'ın eski kocası tarafından öldürülmesine ilişkin de konuşan Demirtaş, ". Binlerce yıllık geri erkek zihniyetinden insanlık çıkmaz. Bu şeref değildir, şerefsizliktir, haysiyetsizliktir" dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 11:00 sıralarında meydana geldi. 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine katılmak için Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Piliç Sokak'ta Kadriye Moroğlu Lisesi önünden hareket edecek araca binmek için lise önüne giden Nazliye Sincar, eski eşi Şeyhzade H. ile karşılaştı. Aralarında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Silahını çıkaran Şeyhzade H., Nazliye Sincar'ı göğsünden 3 kurşunla vurdu. Ağır yaralanan Sincar, ambulansla kaldırıldığı Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Göğüs Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybederken, Şeyhzade H. kayıplara karıştı. Sincar'ın cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI

Mahalle sakinlerinden bir görgü tanığı, "Silah sesiyle dışarı çıktım. Kadın düştü. Bir genç cinayeti işleyenin ara sokağa kaçtığını söyledi. Daha sonra kalabalık geldi. Bir kaç saniye sonra kadın hayatını kaybetti. Daha sonra ambulans gelip kadını aldı. Polis gelip olay yerinde çalışma başlattı. Kovanlar toplandı. Kurşunlardan biri buradaki garaja isabet etti. Eski kocası tarafından vurulduğu söylendi" diye konuştu. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

MAL PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN

BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi olduğu belirtilen Nazliye Sincar’ın, 5 yıl önce Şeyzade H.'den ayrıldığı öğrenildi. İddiaya göre anlaşmalı boşanan çift kendi aralarında da mal bölüşümünü gerçekleştirdi. Cep telefonu dükkanı bulunan Şeyhzade H., kısa bir süre önce iflas etti. Ekonomik zorluk çeken Şehzade H, mal bölüşümünde adaletsizlik olduğunu söyleyerek eski eşinden eşyalarını geri istedi. Cinayete dönüşen kavganın bu yüzden çıktığı öne sürüldü.

BU ŞEREF DEĞİLDİR, ŞEREFSİZLİKTİR

BDP Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar'ın eski kocası tarafından öldürülmesine ilişkin de konuşan Demirtaş, "Kadınların katledildiği bir yerde kimse barıştan bahsedemez. Kadını katledilmesi gereken, boyun eğdirilmesi gereken varlıklar olarak gören zihniyetle mücadele edeceğiz. Burada en çok biz erkeklere görev düşüyor. Binlerce yıllık geri erkek zihniyetinden insanlık çıkmaz. Bu şeref değildir, şerefsizliktir, haysiyetsizliktir. Kadın sadece anamız, eşimiz, kardeşimiz değildir. Eşit birer yoldaştır. Kadının mücadelesi barışın ve özgürlüğün teminatıdır" diye konuştu. (Hürriyet)