TRT programcısı Ömer Tuğrul İnançer'in kadınlar için kullandığı "Eş yoktur, eşitlik yoktur, benimle eşit değil ki eşim olsun, o benim zevcemdir" sözlerine tepki gösteren BDP Kadın Meclisi, "Ömer Tuğrul İnançer'in bundan sonra, TRT’de tek bir program dahi yapması, TRT'nin kadın düşmanı bir tutum sergilediğinin göstergesi olacaktır" dedi.

BDP Kadın Meclisi, TRT'de program yapan Ömer Tuğrul İnançer'in "Ekonomik özgürlük aldatmasından vazgeçin, ben kocama muhtaç değilim deyip ailesini dağıtıyor, kocama muhtaç değilim diyor ama elin adamının patronun hizmetinde çalışmayı haysiyetine uygun buluyor, eş yoktur, eşitlik yoktur, benimle eşit değil ki eşim olsun, o benim zevcemdir" sözlerine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan BDP Kadın Meclisi, İnançer'in her programında kadınlara yönelik nefret söylemini ürettiğini ve kadın düşmanı zihniyeti meşrulaştırdığını belirtti, "Daha vahim olanı ise bunu devletin televizyonu olan TRT'de yapıyor olmasıdır" dedi.

Daha önce de, TRT ekranlarında "Hamile kadınlar sokağa çıkmasın, hamile kadınların sokağa çıkması terbiyesizliktir" diyen Ömer Tuğrul İnançer'in programına RTÜK'ün hiçbir yaptırımda bulunmadığını belirten BDP Kadın Meclisi, "Bu tutum hükümetin ve yayın politikasından sorumlu olduğu devlet kanalının bu nefret söylemini desteklediğini ve bu programların bilinçli olarak yaptırıldığını düşündürmektedir" diye belirtti.

İnançer'in son sözlerinin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken BDP Kadın Meclisi, şunları kaydetti:

"Bu kadın düşmanı nefret söylemleri, kabul edilemez boyutlara ulaşmış kadın katliamlarının arkasındaki zihniyeti yansıtmaktadır. Bu zihniyet kadınların katledilmesinin nedeni olarak eril şiddeti değil kadınların sokağa çıkmasını, çalışma yaşamına katılmasını ve iradesiz kılınmasına boyun eğmeyişini gören zihniyettir.

Biz kadınlar olarak bu zihniyeti asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bu zihniyete karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yurttaşlarına yönelik eşitlikçi ve kapsayıcı bir çizgide yayın yapmakla yükümlü bir kamu kuruluşu olan TRT'yi kadın düşmanı programlarından dolayı kınıyoruz.

TRT'nin, her programında kadınların erkeklerle eşit olmadığını söyleyen, kadınlara hakaret eden, kadınlara yönelik şiddeti meşrulaştıran ve tüm bunlara dini kılıflar uyduran bu ve buna benzer tüm programları bir an önce yayından kaldırması gerekmektedir. Ömer Tuğrul İnançer'in bundan sonra, TRT’de tek bir program dahi yapması, TRT'nin kadın düşmanı bir tutum sergilediğinin göstergesi olacaktır." (ETHA)