Batman Barosu geçtiğimiz Aralık ayında bir taciz olayı için açıklama yapan kadın avukatlar hakkında disiplin soruşturması başlattı. Batman Adliyesi’ndeki avukat odasında bir grup erkek avukatın, mini etekli kadın avukatın fotoğrafını çekerek haberleşme gruplarında paylaştığı yönündeki bilgiler üzerine kadın avukatlar basın açıklaması yapmıştı.

ERKEK AVUKATLAR ŞİKAYETTE BULUNDU

Yapılan bu açıklamadan bir hafta sonra 3 erkek avukatın baro yönetimi’ne şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Mezopotamya Ajansı’ndan Metin Yoksu’nun haberine göre kentteki tüm erkek avukatların “töhmet” altında bırakıldığını iddia eden avukatlar, açıklamayı yapan kadın avukatlar hakkında disiplin soruşturması açılması talebinde bulundu.

Bu talep üzerine Batman Barosu, açıklamaya katılan onlarca avukattan 23’ü hakkında disiplin soruşturması başlattı. Kadın avukatlar, durumdan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne iki gün kala ellerine ulaşan tebligatlarla haberdar oldu.

BARODAN KADINLARA MESAJ

Kadın avukatlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasının sosyal medyada tepkilere yol açması üzerine Batman Barosu, avukatlara toplu mesaj attı. Baro mesajında, “Fikir ve düşünce özgürlüğü, fikir ve düşünceyi açıklama özgürlüğü en az yaşam hakkı kadar değerli bir haktır. Ancak üzülerek ifade etmek isteriz ki bazı meslektaşların bugün baromuzla ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımlarına dayanak göstererek baromuz mensubu olmayan kişilerin yaptıkları çirkin ve ahlak sınırlarını asan paylaşımlar, baromuzun itibarına zarar vermektedir. Bu konuda tüm meslektaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve baromuzun itibarına zarar verecek açıklamalar yapma konusunda daha itidalli davranmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu baro hepimizin” ifadeleri kullanıldı.