Avcılar’da Trans kadınlara yönelik başlatılan transfobik saldırılara karşı mücadele eden avukat Rozarin Seda Kip, kaosgl.org'a konuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Eylül ayının son günlerinden itibaren site oturanları tarafından, translara yönelik olarak başlatılan sözlü ve fiziksel şiddeti hatırlatan Kip, trans kadınların evlerinin mühürlenmesi kararının Avcılar Kaymakamlığı tarafından, "Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğünün 95. ve 104. maddeleri" gereğince verildiğini söyledi.

Avukat Kip, ifadelerde tek kişinin site içerisinde cinsel ilişkiye girdiği yönünde bir karar alındığını, bu yüzden de mühürleme için gerekçenin bu şekilde sunulduğunu söylerken, "ama kapatma kararı, ne hikmetse, bir kişi için değil hepsi için alınmış. Evleri kapananlar arasında geçimini seks işçiliği yapmadan kazananlar olmasına rağmen kapıları yokluklarında zorla açılarak, hazirun eşliğinde bilgisayarlarına, eşyalarına el konulmuş, bu eşyalar ihbar eden şahıslara teslim edilmiş bir de" dedi.

Meis Sitesinde yaşanan tüm bu olumsuz sürecin etkilerinin, müvekkilleri, bu zorlu kış şartlarında mağdur ettiğini söyleyen Kip, sürecin hukuktan yoksunluğuna, yaşam ve barınma hakkının böylesine kolay bir işlemle “kurunun yanında yaş da..” misali çöpe atıldığına dikkat çekerek, bu uygulamanın altındaki temel problemin ise "Genel Kadın ve Genel Evlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuşla Mücadele Komisyon Başkanlığı"nın var oluş biçiminin uygulamalarda yaşattığı ihlaller faturası olduğunu söyledi.

Kip, "Meis Sitesi'ndeki durum, özelden genele alınmış bir karar doğrultusunda işleme sokulmuş. O evlerde bir ya da iki dairenin kapatılması gerekirken (o da tartışılabilir) 9 evin mühürlenmesi barınma hakkının ihlalidir," diyor.