Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi, İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol" imzalandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada, protokolle kadın hakları konusunda farkındalık ve duyarlılığın artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Protokolle, TSK'den 85 eğitimciye iki haftalık uzman eğitici yetiştiriciliği programı uygulanacak.

85 kişilik eğitici sayısı, TSK tarafından kendi içinde yapılacak uzman eğitici ile 3 bine çıkarılacağını söyleyen Yılmaz 3 bin uzman eğitici kadrosuyla bütün birliklerimizdeki erbaş ve erleremize askerlik hizmetleri süresince 6 saatlik toplumsal cinsiyet algısı ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verilecektir. Ayrıca harp okulları, astsubay meslek yüksekokulu ve sınıf okullarında da bu konularla ilgili konferans ve paneller düzenlenecektir" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Şahin "Ama hukuk devletinin normları tek başına değişim ve dönüşüme yetmiyor. Zihinlerin, kalplerin, gönüllerin bu eşitliği özümsemesi, bir davranış şekline dönüştürmesi ve hayatın içinde bunu kullanması gerekiyor. Hayatın her alanında bunu sahiplenmesi gerekiyor" dedi.