Hatay’ın İskenderun ilçesinde ocak ayında dershaneden evine giderken uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek talimatla mahkemeye verdiği ifadede, kendisine saldıranın Çeltik olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Casim Ozan Çeltik’in kezzaplı saldırısında yaralı kurtulan Berfin Özek, Bodrum’da tedavi gördüğü özel bir hastanede mahkemeye ifade verdi.

İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklu yargılanan Çeltik’in ikinci duruşması 3 Eylül’de görülmüştü.

Duruşmada Çeltik üzerine atılı suçlamayı reddedip, suçsuz olduğunu ileri sürerken, mahkeme heyeti Çeltik’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Kasım’a erteledi.

Özek, Bodrum’da bir özel hastanede tedavi gördüğü ve sağlık durumunun SEGBİS bağlantısına uygun olmadığı için iki duruşmaya da katılamamıştı. Mahkemenin talimatıyla Özek, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Eylül’de ifadesi alındı. Özek’in ifadesine ulaşıldı. 

"BANA SALDIRAN CASİM OZAN’DIR"

Olayın 15 Ocak’ta İskenderun’da tenha bir sokakta yaşandığını anlatan Özek, hastaneye geç götürüldüğünü ve olay günü dershaneye arkadaşıyla gittiğini belirtti. Özek, “Dershaneden Nurcan isimli arkadaşımla ayrıldım. Nurcan’la aynı mahallede oturmaktayız ancak sokaklarımız farklı. Birlikte yürüdüğümüz sırada Nurcan bana ‘birinin bizi takip ettiğini’ söyledi ben konduramadım. Yoluma devam ettim. Sonrasında Nurcan’la kendi evlerimize gitmek üzere ayrıldık. Ben kendi evime doğru bir süre yürüdükten sonra önüme aniden bir ayak çıktı. Ben kafamı kaldırdım. Elimdeki telefonu çekiştirmeye çalıştı. Bu şahsın eski erkek arkadaşım olan Casim Ozan Çeltik olduğunu gördüm. Şahsın eski erkek arkadaşım olduğundan eminim. Çünkü hem göz göze geldik, hem de üzerindeki kıyafetlerden atkısını, pantolonunu ve ayakkabılarını evinde defalarca üzerinde görmüştüm. Olay anında ben ne olduğunu anlamadan elindeki şişede bulunan sıvıyı yüzüme dökmeye başladı. Ben acı ile bağırmaya başladım. Bu esnada ellerimi yüzüme kapattım. Arkasından baktığımda kaçtığını gördüm. Sonra düşürdüğü bir cismi almak için geri döndü. Olay anında yüzüm yandığı için neyi aldığını tam olarak göremedim ama tahminimce şişeyi alıp kaçmaya devam etti. Ben bağırmaya ve yardım istemeye devam ettim. Akabinde hastaneye getirildim.”

"TEHDİT VE ŞİDDET VAR"

“Olay nedeniyle burun deliklerim de kapandığından hastaneye gittiğimde beynime uzun süre oksijen gitmemişti. Sanığın beni öldürmeyi planladığını düşünüyorum. Olayı planlaması, meydana getirdiği yer, doğrudan yüzüme dökmesi ve sıvı miktarı bunu gösteriyor” diyen Özek, sanık ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştığını ve arkadaşlıklarının bir süre devam ettiğini ancak kendisini tehdit ve hakaretlerde bulunup şiddet uygulaması nedeniyle ayrıldıklarını kaydetti. 

Özek, ayrılmak istediğinde Casim Ozan Çeltik'in kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirterek "Bana ve aileme zarar vermekle tehdit etti. Olaydan bir hafta önce annemi arayarak tehdit etmiş. Arama kayıtlarıyla da bu durum sabittir. Annem bana bu durumu anlattı ve gönderdiği fotoğrafları gösterdi. Bu olaydan sonra arkadaşım Ali’yi arayıp 'Berfin'e yapacaklarım daha bitmedi. Beklesin ve görsün' demiş. Bana tüm bu dönemler boyunca sözlü ve fiziksel şiddette bulunan ve tehdit eden sanıktan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum. Sanığın verdiği ifadeyi hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Suçtan kurtulmaya yönelik beyanlardır" dedi.

Berfin Özek, Çeltik hakkında herhangi bir indirim yapılmadan en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. 

Kaynak: Evrensel