Batman’da Amine Demirtaş’ı işkence ederek katleden ağabey Kasım Demirtaş’a “iyi hal” indiriminden müebbet hapis verildi. 

Batman’da 31 Temmuz 2016 tarihinde ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından işkence edilerek katledilen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın davası Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kararın açıklanacağı 9’uncu duruşmada tutuklu sanık Kasım Demirtaş ile tutuksuz sanıklar Masum Demirtaş ve Adalet Demirtaş ile Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu. 

Savcı daha önceki mütalaada sanık Kasım Demirtaş hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis, yardım eden baba Masum Demirtaş ile anne Adalet Demirtaş hakkında ise delil yetersizliğinden beraat istemişti. 

Son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kasım Demirtaş'a “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Ancak mahkeme heyeti, Demirtaş’ın “iyi hal”ini göz önünde bulundurarak, cezayı müebbet hapse çevirdi. Baba Masum Demirtaş ve anne Adalet Demirtaş ise “delil yetersizliği” gerekçesiyle beraat etti. 

Karara tepki gösteren Amine Demirtaş'ın avukatları istinaf mahkemesine itirazda bulunacak.

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com