Almanya’da erkek arkadaşı olduğu için ‘ailesinin namusunu kirlettiği’ gerekçesiyle kızlarını öldüren Pakistanlı bir çifte ömür boyu ağır hapis cezası verildi.

Fırat Haber Ajansı'nın yer verdiği habere göre; Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada, Ocak ayında 19 yaşındaki kızlarını boğarak öldüren Pakistanlı çift, ömür boyu hapse mahkûm edildi.

Mahkeme heyeti, kızlarını bir erkekle ilişkisi olduğu gerekçesiyle, ‘ailelerinin namusunu kurtarmak ve yeniden temin etmek’ amacıyla öldürmekten suçlu bulunduğunu açıkladı.

Davada savcılık makamı, kızlarını öldüren 52 ve 41 yaşlarındaki çiftin ‘cinayet suçundan ömür boyu ağır hapis cezası’ alması gerektiğini beyan etti.

Savcı, babanın kızını uyurken öldürdüğüne, annenin ise yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Ağır hapis cezası talebiyle, davalıların 15 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmalarına imkan sağlayacak düzenlemeden yararlanmaları mümkün olmayacak.

‘DÜNYA GÖRÜŞÜ’ SAVUNMASI

Pakistanlı babanın avukatı, müvekkilinin ‘dünya görüşüne’ vurgu yaparak, ’20 yıldan bu yana Almanya’da yaşamasına rağmen ülkesinin değer yargılarını taşıdığı’ gibi bir savunma yaptı.

Kızını öldüren annenin avukatı ise, “Müvekkilimin normal dünyayla alakası yok ve tümüyle kendi dünyasının duvarları içinde yaşıyor” diyerek, cezayı hafifletmeye çalıştı.

CESEDİ, OCAK AYINDA BULUNMUŞTU

Ocak ayında Darmstadt kentinde cesedi bulunan 19 yaşındaki Pakistan asıllı genç kadının, erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle anne ve babası tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Genç kızın babasının cinayeti itiraf etmesine rağmen mahkemede konuşan bazı tanıklar, genç kızın annesinin kocasını cinayete ‘motive ettiği’ gerçeğini dile getirmişlerdi.