Almanya'da Yeşiller Partisi'nden Bingöl doğumlu Muhterem Aras, Baden-Württemberg Eyalet Parlamentosu Başkanlığına seçildi. Almanya'da bu göreve gelen ilk Kürt olarak tarihe geçti. Yeşiller Partisi'nden parlamentoya giren Muhterem, aynı zamanda bu göreve gelen ilk kadın siyasetçi unvanını taşıyor ve Almanya'da bir eyaletin parlamento başkanlığını üstlenen ilk Yeşil politikacı.

Jin Haber Ajansı’nın (JINHA) haberine göre; 143 üyeli parlamentoda 96 oy alan Muhterem, 2011 seçimlerinde yüzde 42.5, 2016 seçimlerinde ise 42.4 oy oranı ile eyalet milletvekili olarak Baden Württemberg parlamentosuna seçildi. 

Muhterem, eyalet parlamentosu başkanlığına seçilişini "Baden-Württemberg'in sınırlarının da ötesine taşan, açık dünya görüşü, hoşgörü ve uyumda başarı adına bir işaret" olarak nitelendirirken, seçildikten sonra yaptığı konuşmada "Parlamentonun itibarının zedelenmemesi için, genel kurulda birbirimize saygılı ve adil davranmamıza çok dikkat edeceğim" dedi.

MUHTEREM ARAS KİMDİR?

1966 Bingöl doğumlu Muhterem Aras, 1978 yılında Almanya'da yaşamaya başlıyor. Babası işçi olan Muhterem, "Bizim evde hep eğitim en önemli şeydi" diye anlatıyor. Liseyi bitirdikten sonra üniversitede iktisadi bilimler okuyan Muhterem, 1999 yılında da kendi vergi danışmanlığı bürosunu açıyor.