İmam nikahıyla evlendirilen 11 yaşındaki hamile Z. Ç. için Gündem: Çocuk Derneği savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 25 yaşındaki E. D. ile imam nikahıyla yaşayan ve 8 aylık hamile olduğu anlaşılan Z. Ç. için Gündem: Çocuk Derneği Mudurnu Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığına çocuğun cinsel istismarı, kişi hürriyetinden yoksun bırakma ve suçu bildirmeme gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Nüfus kaydında 11 yaşında olan Z. Ç. Ağrı’nın Patnos ilçesinden Bolu Mudurnu’ya getirilerek 25 yaşındaki E. D. ile imam nikahıyla evlendirilmiş, daha sonra hastaneye götürülen Z. Ç.’nin 8 aylık hamile olduğu anlaşılmıştı.

8 aylık hamile Z. Ç.’nin gece rahatsızlandığı ve ambulansla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk hastanesine kaldırıldığı sırada içerde Z. Ç. muayene edilirken acil servis önünde bekleyen gazetecilere hastane özel güvenlik görevlileri engel olmaya çalışmıştı. Doktorların hastanede kontrol altında tutulmasını istediği Z. Ç.’nin imam nikahlı eşi tarafından hastanede kalmasına izin verilmeyerek hastaneden ayrılmış, konuyla ilgili hastane yetkililerinden açıklama yapılmamıştı.

Gündem: Çocuk Derneği adına açıklama yapan Ezgi Koman, Z. Ç.’ye karşı ailesinden evlendirildiği kişiye, dini nikahı kıyan kişiden başvurduğu hastane personeline ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine kadar pek çok yetişkinin bir dizi suç işlediğini belirtti. Koman açıklamasında “Z. Ç.’ye alan razı satan razı muamelesi reva görülmemelidir. Çocuk Koruma Kanunu’nun 9. Maddesi gereği acil koruma kararı alınmalı, Z. Ç.’ye karşı işlenen suçlar soruşturulmalı ve sorumlular hakkında bir an önce dava açılmalıdır” dedi.

Mehmet Bilber