AKP'li vekil Murat Göktürk, kadına şiddet ve kadın haklarıyla ilgili bir skandal ifadeler kullandı. "Kadın" ve "mücadele" kelimelerinin bile yan yana gelmesinden rahatsız olan AKP'li Göktürk, "Bence iki kelime de şiddeti çağrıştırıyor" savunusunda bulundu ve "Kadına bir şey verilmemeli, kadın hak etmeli" diye konuştu.

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda konuşan AKP Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, "Kadın-mücadele kelimesi sizce şiddeti çağrıştırmıyor mu? Ben bir erkek olarak böyle düşünüyorum. Mücadele etmek, karşılığında bir tepki verir ama karşılıklı saygıya dayanan bir dil geliştirebilirsek yani feminizmi, onu bunu vesaire değil kadın erkek noktasında insan esasında saygı dilini geliştirebilirsek..." gibi ifadeler kullandı.

"ERKEK NASIL MÜCADELE EDİYORSA..."

Sözlerine "kadınlara bir şey verilmemeli" ifadeleriyle devam eden Göktürk, "Kadınlar kendi gayretleriyle bunu elde etmeliler. Kadın hak etmeli. Bugün toplumda, bizde de var, AKP’de kadın kontenjanını artırmaya çalışıyoruz ama bunu hak etmesi lazım. Erkek nasıl hak ediyorsa, mücadele ediyorsa, siyaseten bir yere gelmeye çalışıyorsa kadının da hak etmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.