Gezi direnişi sırasında polislerin kadınlara yönelik tacizi, Taksim'de protesto edildi.

İstanbul Feminist Kolektif, Gökkuşağı Kadın Derneği, Sosyalist Feminist Kolekti, Sosyalist Kadın Meclisi, Yeni Demokrat Kadın, Halkevci Kadınlar, Anarşist Kadınlar, HDK Kadın Meclisi, ÖDP’li Kadınlar'ın da aralarında olduğu kadın örgütlerinin çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde toplanan kadınlar, Taksim'e yürüdü.

Kadınlar, "AKP'ye ve polis şiddetine direniyoruz. Cinsel tacize karşı sokaklardayız" yazılı pankart açtı. Çevredekilerin yoğun alkışları eşliğinde yürüyen kadınlar sık sık, "Gözaltında tacize tecavüze son", "Tecavüzcü polis hesap verecek", "Devlet tacizciyi aklama", "Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor", "AKP'den, tacizci polisten korkmuyoruz" sloganlarını atı.

Yürüyüş boyunca ritm tutan kadınlar, Taksim'e gelince, polis noktasına şerit çekti. Kadınlar, eylemlerini gerekçesini "Bütün polis noktalarının suç mahali olması" olarak açıkladı. Amirler dahil polisler şeridin arkasında kalınca, polis amiri "Şov yapıyorsunuz, bu yaptığınız basın açıklaması değil, şov yapmayın" diye anons etti. Bu sırada çevik kuvevet polisi de müdahale hazırlığına başladı. Kadınlar, şerit çektikten sonra "Polissiz ve tacizsiz hava sahasında" basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Hande Yanar, Gezi direnişi boyunca gözaltında ve sokaklarda kadınlara yönelik cinsel şiddet yaşandığını söyledi. Yanar, "Bizler bugün burada hep birlikte kadın dayanışmasının verdiği güçle sesleniyoruz. Ne AKP'den ne polis şiddetinden korkuyoruz. Tacizin de tecavüzün de utancı bizim dteğil, bu saldırıyı yapanlarındır tekrar ediyoruz. Peşinizi bırakmayacağız asıl siz bizden korkun diyoruz. Buradayız.Erkek devlet şiddetinin olmadığı bir yaşamı kuruncaya kadar g3eceleri de sodkakları da meydanları da terk etmiyoruz."

(ETHA)