Akit TV’deki Derin Kutu programına katılan Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven çocuk yaşta doğumu savundu. Özgüven'in sözlerine tepki yağdı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "Gazi Üniversitesi dekanı nasıl stifa ettiyse Özgüven de öyle gidecek. Üniversitelerde kadın, çocuk düşmanlarına yer yok! Çocuk istismarını aklatmayacağız" dedi.

Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı programda, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu savunarak, doktorların da bunu onayladığını iddia etti.

Prof. Özgüven’in büyük tepki toplayan sözleri şöyle: “Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım.”