Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cinsiyetçi söylem ve nefret içeren “Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi ölmek var” sözlerinin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan da cinsiyetçi bir söylem geldi.

Kaya, “Türk kadını adam gibi ölmesini çok iyi bilir” dedi.

Erdoğan’ın tepki çeken sözlerini Meclis Genel Kurulu’nda değerlendiren Aile Bakanı, bu ifadenin Anadolu’da kullanılan bir deyim olduğunu savunarak, şunları söyledi:

“Türk kadını, 15 Temmuz gecesi tankların, helikopter mermilerinin önünde adam gibi ölmüştür.

“Türk kadını tankların önünde meydan okudu. Boğaziçi Şehitler Köprüsü’ndeki kadınlarımızı size hatırlatmak isterim. Türk kadını adam gibi ölmesini çok iyi bilir. 15 Temmuz’da da bunu gösterdik. 8 tane kadın şehidimiz var.”

Bakan Sayan ayrıca, “Sayın cumhurbaşkanımızın kadına verdiği değer, bizi her zaman siyasette ne kadar değerlendirdiği ve ön konuma geçirmeye çalıştığı tarafımızdan görülmüştür” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz Cumartesi Trabzon havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuşmuştu:

“Dünyanın makamları nerede kalıyor? Burada kalıyor. Paran pulun her şeyin nerede kalıyor? Burada kalıyor. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, multimilyarder olsan ne yazar? Hepsi geçici. Ne diyordum size hatırlayın, biz bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim. Sonra bizi defnedecekleri yer ne kadar? İki metreküp değil mi? Oraya gömecekler.”

Kaynak: Gazete Karınca