Beş yıl önce boşandığı eski eşi Hızır Zehir'in azmettirmesiyle 19 yaşındaki oğlu Dursun Zehir tarafından 11 Mart 2014 tarihinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde koruma polisi Emrah Taşdemir ile birlikte öldürülen Hanime Aslan'ın davasında sanık Dursun Zehir iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve sanık Hızır Zehir de 20 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8. ve karara bağlanan son duruşmasında mahkeme kadın katliamına ceza yağdırdı.

Duruşmaya Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin benzer olaylar yönüyle aynı suçtan yargılanan sanıkların aynı avukat tarafından temsil edilmelerinin menfaat çıkar çatışması olarak değerlendirildiğinin açıklanmasıyla başlandı.

Michelle Demishevich'in T24'te yer alan haberine göre duruşmada söz alan sanık avukatlarından Selver Akkoyun Korkmaz sanıklar arasında bir menfaat çıkar çatışmasının bulunmadığını ve bu nedenle her iki sanık müdafisi olarak duruşmaya devam etmek istediğini ifade etti.

Hakim Hazar Turan Alim sanıklara önceki ifadelerinin geçerli olup olmadığını sormasının ardından sanık Dursun Zehir ek savunma vermek istediğini söyleyerek koruma polisi Emrah Taşdemir'i yanlışlıkla vurduğunu ve kasten öldürmediğini belirtti. Baba Hızır Zehir'de kesinlikle azmettirmediğini ve eyleme de yardım etmediğini olay sırasında adliye içinde beşinci katta bulunduğunu ifade etti.

Avukat Meriç Eyüboğlu da söz alarak her iki sanığın suçlu olduğunu düşündüklerini söyledi. Avukat Eyüboğlu, "Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak'ın her duruşmada verdiği beraat kararına rağmen göremediği sanık Hızır Zehir'in tasarlayarak azmettirmesini bizler görüyoruz. Hanime Aslan'ın kanı ellerindedir. Her ikisi de katildir. Katillerin yargılanacağı bir karar çıkar da Hanime Aslan'ın ziyaretine gideriz mezarında" dedi.

Verilen kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme sanık Dursun Zehir'i annesi Hanime Aslan ve koruma polisi Emrah Taşdemir'e yönelik "kasten insan öldürme" ile TCK 82/1-d ve son maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık Hızır Zehir'in de suç tarihinde oğlu sanık Dursun Zehir'e beş yıl önce boşandığı eşi Hanime Aslan ve koruma polisi Emrah Taşdemir'i "kasten insan öldürme yardım etme" suçundan 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.