Adana Kadın Platformunun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart Pazartesi günü saat 16.30'da Uğur Mumcu Meydanı’nda yapmak istedikleri mitinge Adana Valiliği tarafından izin verildi.

Ancak Valilik ve emniyet Boğaziçi direnişi ve LGBTİ+'lara dair afiş, döviz, flama ve bayraklara izin verilmeyeceğini belirtti.

Miting tertip komitesi, İl Emniyet Müdürlüğüne çağrıldı.

Sözlü olarak yapılan beyanda gerekçe olarak LGBT+’lar için “Toplumun genel ahlak anlayışına aykırı, “Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektörle ilgili  “konu ile alakalı değil” denildi.

Konuyu yazılı basın açıklaması ile duyuran Adana Kadın Platformu, hiçbir meşru ve yasal dayanağı olmayan kararı kabul etmediklerini söyledi.  

“YASAL VE MEŞRU DEĞİL, KABUL ETMİYORUZ”

Adana Kadın Platformu'nun açıklaması şu şekilde:

"Adana Kadın Platformu olarak miting başvurusu için oluşturduğumuz tertip komitesi ile görüşen Emniyet Müdürlüğü,  'mitingin bildirildiği şekilde yapılmasında bir sıkıntı olmadığını ancak alana LGBTİ+’lar ile ilgili döviz, flama, afiş ve bayrakların alınmasının mümkün olmadığını' söyledi. Bu yasağın yasal dayanağını sorduğumuzda ise bize 'bu konunun toplumun genel ahlak anlayışına aykırılıklar içerdiği için toplumda bir hassasiyet bulunduğunu' ifade ettiler.

Ayrıca 'LGBTİ meselesinin 8 Mart ile ilgisi olmadığı' da tarafımıza söylendi. Biz böyle bir yasağın asla kabul edilemeyeceğini, bunun meşru ya da yasal olmadığını dile getirdik. Ancak bize, 'biz sizi müzakere için çağırmadık, sadece bildirim yapıyoruz, alana bu şekilde hiçbir materyal alınmayacak' dediler. Ayrıca 'Boğaziçi meselesinin de 8 Mart ile ilgisi olmadığını, bu konudaki afiş ve pankartlara da izin verilmeyeceğini' beyan ettiler.

Biz Adana Kadın Platformu olarak hiç bir meşru ve yasal dayanağı olmayan bu yasaklamayı asla kabul etmiyoruz. Mitingin içeriğinde nelerin yer alacağını, 8 Mart’ın hangi konuları kapsadığını belirlemek, Emniyet Müdürlüğünün değil Miting Tertip Komitesi olarak bizim kararımızdır.  LGBTİ+’lar vardır, var olacaktır. Hetero-patriyarkaya karşı mücadelemiz her yerde her zaman, bu 8 Mart’ta da sonra da sürecektir. Bizler homofobiye, transfobiye karşı söylemlerden, politikalardan bıktık usandık ve tüm bunlarla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gökkuşağının renkleri her yerde! Ayrıca yasak ne ayol."

Kadınlar Adana'da 8 Mart günü Kasım Gülek Köprüsü'nde buluşacak ve mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyecek.