Mardin’deki Şahmaran Kadın Platformu, 28 Mart’ta mahalle bekçisi olduğu belirtilen Şerif T. adlı erkeğin kaçırdığı ve altı gündür kendisinden haber alınamayan Berfin G. isimli kadına ulaşıldığını duyurdu.

Annesi ile birlikte hastaneden dönen kadının önünü Diyarbakır Caddesi üzerinde kesen Şerif T. ve beraberindeki erkekler, havaya ateş açarak kadını zorla araca bindirmiş, anne Asuman G.’yi ise yerde sürükleyerek, darp etmişti.

31 Mart’ta ise günlerdir kayıp olan genç kadının babası, kızının bulunduğunu ve onu kaçıran Şerif T.’nin Diyarbakır’da yakalandığını söylese de durum kesinlik kazanmamış, kadın platformları Berfin G.’nin bulunması için kampanyalar düzenlemişti.

‘SAĞLIĞI İYİ VE GÜVENDE’

Sendika ve meslek örgütlerinden aktivist ve temsilcilerin oluşturduğu Mardin Şahmaran Kadın Platformu, Twitter’dan yaptığı açıklama ile 6 gündür kayıp olan Berfin G.’ye ulaşıldığını açıkladı.

Platform, yaptığı paylaşımda “Berfin’e ulaşıldı, sağlığının iyi ve güvende olduğunu yaptığımız telefon görüşmesinde bildirdi” ifadelerini kullandı.

Şahmaran Kadın Platformu, detayların basın metniyle kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisini de verdi.

Kaynak: Karınca