Batman Çayı'nda cesedi bulunan ve töre cinayetine kurban gittiği belirlenen 15 yaşındaki Hatice Daşlı'nın cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Batman'dan geçen Batman Çayı'nda 17 Aralık tarihinde cesedi bulunan Hatice D.'nin kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin tecavüzüne uğrayıp 4 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması ardından polisin yaptığı çalışmada dedesinin azmettirmesiyle 2 amcası tarafından töre gereği aile meclisinin aldığı kararla öldürüldüğü belirlendi.

Olayın ardından Hatice D.'nin dedesi R.D., amcaları H.D. ve E.D. tutuklandı. Hatice D.'ye tecavüz ettikleri iddia edilen kuzenler S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır ve Batman Emniyet Müdürlüğü ortak ekiplerle araştırmayı sürdürüyor.

Töre gereği öldürülen Hatice D.'nin cesedi 17 Aralık gününden bu yana Batman Mardin Devlet Hastanesi morgunda duruyordu, bugün bir yakını tarafından alındı.

Adının açıklanmasını istemeyen ve amcası olduğu öğrenilen yakını, cenazenin ambulansa taşınması sırasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Hatice D.'nin cenazesi Batman 112 Acil Servis ambulansına konulup Diyarbakır'a götürüldü.

KADIN DERNEKLERİ DE KATILDI

Amcası tarafından polis nezaretinde Diyarbakır'a getirilen Daşlı'nın cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıktaki mescitte kılınan cenaze namazının ardından Daşlı'nın cenazesi, belediyeye ait cenaze aracına konularak defnedileceği yere getirildi.

Cenaze, aralarında Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ve çalışanlarının da bulunduğu bir grup tarafından taşınarak, önceden hazırlanan mezara ceset torbası içinde defnedildi.

Cenazeye bazı kadın derneklerinden bir grup da katıldı. Gruptan bazı kadınların defin işlemi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken mezarlıkta yoğun güvenlik önlemi alındığı dikkati çekti.

Öte yandan mezarlığa geldikleri öğrenilen Daşlı'nın amcası, annesi ve eniştesinin basına görüntü vermemek için ortaya çıkmadığı belirtildi.

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in konuyla yakından ilgilendiği, süreci takip ettiği öğrenildi. (cnn)