HDP Muş Milletvekilli Burcu Çelik Özkan, Alanya'daki kadın tutukların banyo yaptıkları alanlara kamera yerleştirildiğini belirtti.

Özkan, "Alanya'da kadınların banyo yaptıkları alanlara bile yirmi dört saat kamera yerleştirdikleri gerçekliği. Onun dışında, Tekirdağ, özellikle F2, ziyaret gerçekleştirdiğimiz bir cezaevidir. "dedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun işkence ve kötü muameleyle ilgili son toplantısında HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Şırnak, Ödemiş, Şakran, Alanya ve Tekirdağ hapishanelerinde yaşananları aktardı.

Alanya'daki kadın tutukların banyo yaptıkları alanlara yirmi dört saat kamera yerleştirildiğini bildiren Özkan, "Alanya'da kadınların banyo yaptıkları alanlara bile yirmi dört saat kamera yerleştirdikleri gerçekliği. Onun dışında, Tekirdağ, özellikle F2, ziyaret gerçekleştirdiğimiz bir cezaevidir. Burası ve o gün dahi oradaki uygulamaların hangi noktada olduğu, ziyareti gerçekleştiren değerli üyeler tarafından tespit edilmiştir ki düşünün, OHAL sonrası, uygulamaların nasıl bir noktaya geldiğini, gerçekten merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hapishanelerdeki operasyonlara da dikkat çekerek, "FETÖ ile mücadele adı altında, infaz kurumlarında, özellikle idari yapıda gerçekleştirilen operasyonlar oradaki insan haklarıyla ne yazık ki aynı zamana denk geliyor. Kurumlardaki kişilerin bilinçli olarak ya da kasten tutuklu ve hükümlülere nasıl yönelmiş olduklarını şu anda ortaya koyamayız belki" diyen Özkan, hapishanelerdeki operasyonların üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

(Kaynak: DİHA)