Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan PKK’li ve PAJK’lı tutuklular, aileleri aracılığıyla yaptıkları açıklamada, cezaevi yönetimi ve askerlerin tutuklular üzerindeki baskıyı arttırdığını belirtti.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre; kadın tutuklular yaptıkları açıklamada; “cezaevinde bulunan 28 tutuklu kadının revire her gittiklerinde, bu baskıyı çok daha belirgin hissettiklerini, yaşanan sözlü tacizlerin de buna eklendiğini“ aktardı.

Açıklamada, en son yaşadıkları tehdit boyutunun çekilmez bir hale dönüştüğüne vurgu yapan kadın tutuklular, bu hafta içerisinde revire çıkan kadın tutuklulara, askerlerin ağza alınmayacak sözlü tacizlerde bulunulduğunu ifade etti.

"İRAN İDAM ETMEKLE EN GÜZELİNİ YAPIYOR"

Açıklamada, askerlerin revire çıkan tüm kadın tutuklulara zorla tekmil dayatmasında bulunduğu, buna karşı çıkan kadınlara ise, “1990’lı yıllarda olsaydık size tecavüz ederdik, beyninizi dağıtırdık. İran idam etmekle en güzelini yapıyor” tehditlerinde bulunulduğu ifade edildi.

Asker tehditlerini şikayet etmek isteyen tutuklular hakkında ise, askerlerin açtığı şikayetlerin esas alındığı kaydedilen açıklamada, kadın tutukluların yaşanan bu tehdit karşısında kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunduğu ifade edildi.