Balıkesir’in Marmara Adası’nda bulunan Terzi Mermer’de çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, işveren Fatih Uygun tarafından darp edildi.

Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Tosun, hastaneye giderek darp raporu aldı.

TECAVÜZ TEHDİDİ

Fatih Uygun’un şiddetine uğradığını söyleyen Tosun, yaşadıklarını paylaştığı bir videoda şu sözlerle anlattı:

“Şu an kolum alçıda. Marmara Adası Terzi Mermer'de çalışıyorum. İşveren Fatih Uygun'la önceki gün tartıştık. Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve bütün kapıları kilitledi. İlk önce yumrukla saldırdı. Sonra yere yatırarak tecavüz etmekle tehdit etti. Ben oradan kaçtım ve O'nun dayısı camları kırıp içeri girdi, beni kurtardı. Beni öldürmek için üzerime arabayı sürdü ve bıçakla kovaladı. Fabrikanın içerisine girdim. İşçiler beni O'nun elinden alamadı. Şu an savcılık O'nu serbest bırakmış. Ben burada rapor almaya çalışıyorum.”

SERBEST BIRAKILDI

Henüz hastanedeyken kendisine saldırıda bulunan işveren Fatih Uygun’un serbest bırakıldığı haberini aldığını söyleyen Tosun, suç duyurusunda bulundu.

MMO'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayı sosyal medya hesabından duyuran Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği’ne (TMMOB) bağlı Maden Mühendisleri Odası, Fatih Uygun'un tutuklanması gerektiğini ifade ederek, “Marmara Adası’nda bir mermer ocağında çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, işvereni tarafından darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımızla iletişime geçilmiştir. Şiddet uygulayan işvereni tarafından darp edildi, üzerine araç sürüldü ve bıçakla kovalanarak, cinsel saldırı ile tehdit edildi. Olayın ardından kolu kırılan Tosun hastanede darp raporu almaya çalışırken saldırgan serbest bırakıldı” açıklaması yaptı.