Özgecan Aslan katliamının ardından kadın cinayetlerine isyan edilirken, Türkiye'den kadın katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kaybolduktan yaklaşık 40 gün sonra metruk binada cesedi bulunan Türkan Alkaya'nın katili yakalandı.

Terk edilmiş kerpiç bir evde çuval içerisinde bulunan 59 yaşındaki Alkaya'nın cesedinin bulunmasının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, civardaki 17 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi ve tespit edilen 25 şüpheli üzerinde yoğunlaştı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Şüphelilerden 20 yaşındaki Ahmet T., çelişkili ifadelerinin ardından suçunu itiraf etti. Katilin Türkan Alkaya’ya tecavüz etmek istediğini, başarılı olamayınca da boğazını keserek öldürdüğünü, cesedi de bir çuval içerisinde metruk binaya gömdüğünü söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

CESEDİ TERK EDİLMİŞ EVDE, ÇUVAL İÇİNDE BULUNMUŞTU

21 Şubat’ta, Köprübaşı Mahallesi’ndeki Ceyhan Camisinin arka tarafındaki kullanılmayan kerpiç evin odunlarını satmak için söküm yapan işçiler, çuval içerisinde toprağa gömülü halde kadın cesedi bulmuş, yapılan incelemede, cesedin 59 yaşındaki Türkan Alkaya’ya ait olduğu belirlenmişti.