Geçen hafta oynanan Liverpool-Wolverhampton maçı sırasında mikrofonun açık olduğunu fark etmeyen ve çizgi hakemi Sian Massey için “Buna inanabiliyor musun? Yan hakem bir kadın. Kadınlar ofsayt kuralını bilmiyor” yorumunu yapan Andy Gray cinsiyet ayrımcılığı yaptığı gerekçesiyle büyük tepki gördü.

Eski bir futbolcu olan 55 yaşındaki Gray'in maç öncesi çekilen görüntülerde de hakemlerden birinin kadın olduğunu öğrendiğinde “Kadın bir yan hakem mi? Kararlarına asla güvenemem” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Görüntülerin basında yer alması üzerine gelen şikayetleri değerlendiren kanal yönetimi bir açıklama yaparak, “kabul edilemez” davranışından dolayı Andy Gray'in yıllık 1,7 milyon sterlinlik sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi.

BBC'ye açıklama yapan Hakemler Birliği Genel Sekreteri Arthur Smith, “Tamamen yakışıksız ve cinsiyet ayrımcılığı. Sian ile konuştum, iyi durumda” dedi.

Bu arada, başta Spor Bakanı Hugh Roberson olmak üzere, çok sayıda yetkili yardımcı hakem Sian Massey'i destekleyen açıklamalarda bulundu.

Radikal