Kars'ta kadın doktor ve kirada kaldığı apart daire görevlileri arasındaki olay sosyal medyada gündem oldu.

Kars’ta görev yapan bir doktor, kaldığı aparta gelen arkadaşının kimliğini apart görevlilerine vermeyip haklarını koruduğu için fuhuşla suçlandığını öne sürdü.

Polis memuru tarafından karakola götürülmek istenilen doktor, gerekçe olarak arkadaşının ‘şüpheli’ olarak adlandırıldığını söyledi. Doktor, kaldığı aparttan ayrılmak zorunda bırakıldı.

Demokrat Haber’e konuşan Başaran House Apart Otel sahibi Başaran Ablak, olayın çarpıtıldığını savundu.

Söz konusu iddialara yanıt veren Ablak, ”Olay yaşandığı esnada Sarıkamış’ta değildim, işletmemizin bu tür iddialarla gündeme gelmesi bizi çok rahatsız etti. Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmiyor insanların özel hayatına karışmak da haddimiz değil. Otel statüsünde olduğumuz için otele giren misafirlerimizin bilgisini emniyetle paylaşmak zorundayız. Otel müdürümüz prosedürü doktor hanıma anlatmış yalnız doktor hanım misafirinin kimlik bilgilerini vermemekte direnmiş. Hal böyle olunca da olay emniyete intikal etmiş. Misafirlerimizin kimlik bilgilerini yasal olarak emniyetle paylaşmak zorundayız. Kimlik bilgilerini paylaşmadığımız misafirlerimizden birine herhangi bir şey olursa bunun hesabını veremeyiz. Konuyla ilgili gerekli hukuki süreci başlattık” dedi.

Apart otelin avukatı Kemalcan Hotamış da yaptığı açıklamada, "Müvekkilime ait otelde, konaklamakta olan şahsın odasına bir misafir geldi. Yasal yükümlülükler gereği misafir olarak gelen şahsın kimlik bilgisinin sunulması gerektiği müşterilerimize aktarılmıştır. Müşteri ise kimlik ibraz etmekten imtina etmiştir. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri durumdan haberdar edilmiştir." ifadesini kullandı.

KARS VALİLİĞİ’NİN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kars Valiliği açıklama yaptı.

Kars Valiliği, Sarıkamış ilçesinde bir doktor ile apart otel görevlisi arasında kimlik göstermeme yüzünden çıkan tartışmanın sosyal medyada çarpıtılarak paylaşıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Sarıkamış ilçesinde görev yapan bir doktor ile apart otel görevlisi arasında çıkan tartışmanın bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak paylaşıldığı ifade ederek, "Sarıkamış ilçemizde görev yapan ve bir apart otelde kalan doktor ile resepsiyon görevlisi arasında 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nda belirtilen iş ve işlemlerden kaynaklı tartışma neticesinde bahse konu olay emniyet birimlerimize intikal ettirilmiştir. Şahısların birbirinden karşılıklı şikayetçi olmaları üzerine kendi istekleri doğrultusunda Polis Merkezine getirilmiş, burada gerekli iş ve işlemler yapılmıştır. Konu ile ilgili soruşturma işlemi adli makamlarca yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.