Didim Belediye Başkan aday adayı Başak Kamacı Budak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini söylemesi üzerine bir açıklama yaptı.

Budak, “Bir kadın belediye başkanı aday adayı olarak, akademik ünvanına ve bulunduğu makama yakışmayacak bir söylemle kadın belediye başkanı adaylarına oy vermeyeceğini söyleyen bu kişinin cinsiyetçi ve ayrımcı tavrını kınıyorum” dedi.

Kadının hayatın her alanında yer aldığını, ürettiğini ve emeğiyle yaşamın ortağı olduğunu ifade eden Budak, “Kadının görevinin iyi çocuk yetiştirmek, iyi ev hanımı olmakla sınırlı olduğunu düşünen bu zihniyet şunu iyi bilmelidir ki, biz kadınlar, hayatın her alanında esas yükü omuzlayanlar olarak siyasette de varız ve olacağız. Kadınlar bilimden sanata, siyasetten iş hayatına kadar her alanda çok başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Kentleri yaşanır hale getirmek de kadınların elinin değmesiyle olacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet aydınlığının yetiştirdiği kadınlar olarak, yerel yöneticiliği en iyi biz yaparız. Mehmet Karalı’ya ve onun erkek egemen zihniyetine meydan okuyorum.” diyen Budak, şunları söyledi:

“Çünkü kentler bizim evimiz, kentler bizim ailemiz, biz kentlerin annesi, ablası, kardeşi olmaya talibiz. Kadını yok sayan, ötekileştiren, eve hapsetmeye çalışan bu hastalıklı zihniyetlere rağmen, biz kadınlar başaracağız. Kadın olmanın şefkatini, sevgisini, özenini ve disiplinini kentlerimizle buluşturacağız. Kadınlar olarak iddialıyız, inanıyoruz, başaracağız. Yaşanılır kentlerle kurmak, yaşanılır bir ülke ve dünya kurmak için kadınlar vardır. Barış içinde, sevgi ve saygının hakim olduğu yarınlar kadınların ellerinde inşa edilecektir. Türkiye’nin dört bir yanında, hangi görüşte olursa olsun siyasette cesaretle varoluş mücadelesi veren tüm kadın arkadaşlarıma başarılar diliyorum”

Kaynak: Toplumsal