İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak için Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi.

Polis basın açıklaması yapmak isteyenlerin arasına gaz bombası attı.

Biber gazı ve plastik merminin kullanıldığı müdahale sırasında TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, polis tarafından darbedilip gözaltına alınmak istendi.

Çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı eyleme bağımsız milletvekili Ahmet Şık, TİP Milletvekili Barış Atay ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da destek verdi.

Boğaziçi Dayanışması'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Polis Kadıköy'ün her yerinde arkadaşlarımıza çok sert bir şekilde saldırıyor. Biz açıklamamızı yapmadan bir yere gitmiyoruz! Herkesi Kadıköy'e kayyumlara karşı demokrasi talebini yükseltmeye çağırıyoruz #AşağıBakmayacağız" ifadeleri yer aldı.

Polis ise müdahale öncesi planlanan eylemi Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirterek grubun dağılmasını istedi. Ancak grubun eylemini gerçekleştirmek istemesi üzerine polis grubu şiddet kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Kadıköy'deki arbedenin devam ettiği bildiriliyor.

Eylem çağrısı yapan Emek Barış ve Demokrasi Güçleri "Kayyum rektöre direnen Boğaziçi hepimiziz. Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız" açıklaması yapmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Emniyet güçleri dün akşam da Güney Kampüs'teki protesto gösterisine müdahale etmiş 159 kişiyi gözaltına almıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin AKP'den geçmişte milletvekili aday adayı olmuş Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından okula rektör olarak atanmasına karşı başlattığı gösteriler 4 Ocak'ta başladı.

Bulu'nun istifa etmesini talep eden öğrenciler, rektör seçimlerinin düzenlenmesini, gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılmasını ve polisin kampüsü terk etmesini istiyor.