Kadıköy’de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ev baskınında bir kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden kişinin Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin olduğu öğrenildi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Kadıköy Koşuyolu Mahallesi Betül Sokak üzerindeki bir sitede bulunan adrese gece 00.00 sıralarında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. DHA operasyonda polis ile çatışma çıktığını iddia etti. Polislerin yaptığı ev baskınında bir kişi polislerce öldürüldü.

Halkın Hukuk Bürosundan Avukat Oya Arslan’dan aldığımız bilgiye göre; ev baskınında yaşamını yitiren kişinin Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin. İnan Özkeskin’in 1996 ölüm oruçlarında hayatını kaybeden İlginç Özkeskin’in ağabeyi olduğu öğrenildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının, incelemeleri saat 05.00 sıralarında tamamlandı. Ceset zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürerken operasyonun içeriği ve detayları hakkında bilgi verilmedi.