İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı’ndaki yaya yolunda bir hafriyat kamyonu, 12 Mayıs gecesi 23 yaşındaki Şule İdil Dere’ye çarparak ölümüne sebep oldu.

Kadıköylülerin yürüyüş yaptığı, bisiklete bindiği Kurbağalıdere yanındaki yayalara ayrılmış yolda, geri manevra yapan bir kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi-İngilizce İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Şule İdil Dere'nin son anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Moda’da arkadaşlarıyla buluştuktan sonra Yoğurtçu Parkı’nın yanındaki yürüyüş yolundan evine dönen Şule İdil, 5 dakika uzaklıktaki evine ulaşamadı. Şule İdil’in son anları güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

O görüntülerde saat 23.10 sıralarında Şule İdil telefonuna bakarak yürüyor. Şule İdil bir kameranın görüş açısından yürüyerek çıkarken, bir diğer kameraya ise geri manevra yapan bir kamyon yansıyor.

GERİ MANEVRA YAPARKEN EZDİ

Bir diğer kamera görüntüsünde ise, Fenerbahçe Stadı önünden geçen Recep Peker Caddesi üzerinden bir kamyon yaklaşıyor.

Kadıköy’ü kötü kokuya boğan ve yıllardır temizlenemeyen Kurbağalıdere ıslah çalışmaları kapsamında çıkartılan balçığı taşımak üzere bir kamyon geri manevra yaparak yürüyüş yoluna giriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İSTAÇ A.Ş. personeli M.K.’nin kullandığı araç, geri manevrası sırasında yürüyüş yolundaki Şule İdil’e çarpıyor.

SÜRÜCÜ SERBEST KALDI

Görüntülere göre yaya ve bisiklet yolunu kullanan çok sayıda bisikletli ve yaya geçişi olmasına rağmen güvenlik için herhangi bir işaretlemenin olmaması dikkat çekiyor.

Kamyonun geri manevra yaptığı sırada çarpmanın etkisi ile birden durduğu kazanın yaklaşık 10 dakika sonrasında olay yerine bant çekildiği görülüyor.

Ancak ailenin iddiasına göre, gözaltına alınan sürücü, "görüntülerden görüldüğü gibi tedbir alınmıştır" denilerek serbest bırakıldı.

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Çocuğun ölümünün aydınlatılmasını isteyen anne Nesrin Arslan, olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen bugüne kadar herhangi kurum ve yetkili kişinin bir açıklama yapmadığını, bir özür bile dilemediklerini söyledi.

Şule İdil’in ailesi soruşturmanın genişletilmesi talebiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Konunun aydınlatılması için TBMM ve İstanbul Belediye Meclisi’ne soru önergesi verildi.

Öte yandan Change.org’da "Şule İdil Dere cinayetinin sorumlularını arıyoruz" başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Bugüne değin 5500’ü aşan imza toplandı.