Kadıköy Belediyesi’nde aylardır süren TİS görüşmelerinin tıkanması ve anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve gitti, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı en düşük ücret için yüzde 38 zam teklif ettiklerini söyledi.

Ancak işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi belediye başkanının sözlerinin doğru olmadığını belirtiyor.

Sendikanın sosyal medya hesabından "Kadıköy Belediyesi işçilerine yüzde 38 zam teklifi doğru mu?" başlığı ile yayımlanan video ile sözleşme sürecine ve zam teklifine dair bilgi verildi.

DİSK Genel-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, "Bize önerilen rakam aslında 3200 lira değil hükümetin söylediği asgari ücrettir" dedi ve ekledi: "Şu an işçinin aldığı asgari ücretin üzerine yüzde 38 ekliyorlarsa biz kabul ederiz, hiç sıkıntı yok. İşçi de kabul eder"

Ahmet Arıkan'ın açıklamaları şöyle:

"Dün oturduk 60 tane temsilci arkadaşla beraber hesap uzmanı olan arkadaşlarla da beraber ciddi hesaplar yaptık. Bu hesabın içinden çıkamadık, yani o rakamları bulamadık bir türlü. Şimdi bizim masada talep ettiğimiz ücret bellidir. İşçilerin talepleri doğrultusunda 180 lira net taban ücreti istedik. 1 lira kıdem istedik. Yüzde 20 birinci yıl, yüzde 20 ikinci yıl zam istedik. Bu pazarlıktır. Uzlaşı masasında belli bir noktaya gelinebilir. 

Belediyenin bize en son masada verdiği öneri 3200 lira ücret zammı net bunun üzerine yüzde 7 zam. Bu 3200 liranın içerisine KHK döneminde yaptığımız sözleşmeyle almış olduğumuz net 275 lira dahil edilmiş. Bu zaten bizim bordromuza yansıyan, sözleşmeyle almış olduğumuz bir hak. Dolayısıyla bize önerilen rakam aslında 3200 lira değil hükümetin söylediği asgari ücrettir. Şu an işçinin aldığı asgari ücretin üzerine yüzde 38 ekliyorlarsa biz kabul ederiz, hiç sıkıntı yok. İşçi de kabul eder" diye konuştu.

Kaynak: Evrensel