Önceki KHK’larda olduğu gibi, Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında yayınlanan 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile de Fethullah Gülen Grubu gibi oluşumlarla hiçbir yakınlığı olmayan sol görüşlü çok sayıda akademisyenin görevine de son verildi.

4 bin 464 kişinin kamu görevinden çıkarıldığı son KHK ile Türkiye’nin sayılı anayasa profesörlerinden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve TTB eski başkanı Prof.Dr.Özdemir Aktan da ihraç edildi.

İhraç edilenler arasında İlhan Uzgel, Murat Sevinç, Yüksel Taşkın, Uraz Aydın, İsmet Akça, Ozan Devrim Yay gibi çok sayıda isim yer alıyor.

Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun ihraç edilmesine Twitter’dan tepki yağdı. Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen ve Karar Gazetesinde köşe yazarı olan Yıldıray Oğur da “Bi bildiriyi imzaladıkları için yıllarını akademiye vermiş İbrahim Kaboğlu, Yüksel Taşkın gibi hocaların üniversiteden atılması haksızlıktır” diyerek karara tepki gösterdi.

Twitter’dan gösterilen tepkilerden bazıları şöyle oldu:

Bağış Erten: İbrahim Kaboğlu, Öget Tanör mü terörist? Yüksel Taşkın, Barış Özden, İsmet Akça, Hülya Dinçer, Funda Cantek ve daha niceleri... yazık ki yazık

Kemal Göktaş: İbrahim Kaboğlu, Anayasa Hukuku'nun duayenidir. Sırf onun ihracı bile her şeyi özetler. İ.Kaboğlu, N.B.Çelik, F.Cantek, M.Sevinç, M.Aytaç, F.Başaran,U.Kara... Her biri ülkenin cevheri hocalar. Olan herşeyden önce memlekete oluyor

İsmail Saymaz: ibrahim kaboğlu, ilhan uzgel, murat sevinç, yüksel taşkın, uraz aydın, ismet akça... ne kadar seçkin akademisyen varsa khk ile kıyıma uğradı

Utku Ilgaz Satılmış: İbrahim Kaboğlu, dersi geçmemize rağmen girmeye devam ettiğimiz tek hoca. Anayasa diyince akla gelen fotoğraf. Biz kaybetmedik.. Anayasa yapacakken Türkiye'nin en iyi anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu'nu tek kalemde ihraç eden adamlar bunlar.

Halit İkbal: İbrahim Kaboğlu'nu ihraç ederek daha önce hiç onu bilmeyen insanlara O'nu tanıttınız. Böylece fikirleri daha fazla kişiye ulaşacak..

Tunc Erekovski : İbrahim Kaboğlu'da Fetocuysa..

Birkan Ayırkan: İbrahim Kaboğlu,Ceren Akçabay,Can Armutçuoğlu,Esra Demir,Eren Paydaş ve Hülya Dinçer sizlerin öğrencisi olduğum için gurur duyuyorum

Nuh Hüseyin KÖSE: "İbrahim Kaboğlu" da atılmışsa her şey sulandırılmıştır artık. Almanya'dan kaçıp gelmesini beklediğimiz akademisyen de kalmadı...

Asli Kazan: İbrahim Kaboğlu, Murat Sevinç, Öget Tanör, Yüksel Taşkın, Baran Alp Uncu... Üniversitelerin kapısına kilit vursalardı daha iyiydi.

Tutku Şen: Sayın İbrahim Kaboğlu Hocamız bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük değerlerinden, sonuna kadar yanınızdayız!

Alptuğ Yaldız: İbrahim Kaboğlu gibi bir anayasa profesörünün ihraç edilmiş olmasından ayrı utanç duydum.

Bihter ‏@bihterila: İbrahim Kaboğlu'nu ihraç etmeleri bu sürecin nasıl işlediğinin ve ne kadar acınacak durumda olduğumuzun özetidir.

Levent Gültekin: Kaboğlu, Yüksel Taşkın, Murat Sevinç gibi akademisyenleri de atmışlar. Düşman olsa bir ülkeye bu kadar kötülük yapmaya çekinir.