AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmayları aracılığıyla bazı bakanlara performanslarından memnun olmadığını aktardığı iddia edildi. Kabinede yer alabilecek yeni isimler arasında ise, AKP milletvekillerinin de olduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde ilk değişiklik Cahit Turhan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevinden alınmasıyla yaşanmasının ardından, gözler kabinede gerçekleşebilecek yeni revizyonlara çevrildi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖREVDEN ALMALAR YAŞANABİLİR’

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in kulis haberine göre kabinedeki bazı bakanların performansından Erdoğan’ın memnun olmadığı ve önümüzdeki günlerde yeni görevden almaların yaşanabileceği öğrenildi.

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın görevden alınmasının söz konusu bakanlara Erdoğan’ın kurmayları tarafından bir gözdağı olarak yansıtıldığı belirtilirken, kabinede yer alması düşünülen yeni isimler arasında bazı AKP milletvekillerinin de değerlendirildiği kaydedildi.

FAHRETTİN KOCA VE ERDOĞAN’IN MEMNUNİYETSİZLİĞİ

Diğer yandan kabinede ise, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüsle mücadele sürecini başarılı yürüttüğüne dair kamuoyunda oluşan algının ardından Erdoğan’ın bazı bakanlara karşı memnuniyetsizliğini yansıttığı düşüncesinin hakim olduğu öğrenildi.