İstanbul'da, Kabataş Vapur İskelesi, meydan düzenlemesi nedeniyle yaklaşık 2 yıl boyunca hizmet vermeyecek.

Kabataş Vapur İskelesi, 'Martı Projesi' nedeniyle sabah saatlerinden itibaren kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kabataş Vapur iskeleleri 'Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı' nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatılacak. Çalışma nedeniyle Kabataş'taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak. Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını enteğre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yeraltına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Bu çalışma nedeniyle Kabataş vapur iskeleleri yaklaşık iki yıl deniz trafiğine kapatılacak.''

VATANDAŞLAR BAŞKA İSKELELERE YÖNLENDİRİLDİ

Adalar Vapur İskelesi’nde “Seferlerimiz 11.08.2016’dan itibaren Kabataş- Adalar seferlerimiz Eminönü’nden yapılacaktır” yazılı not asıldı. İskelenin kapandığından haberi olamayan yolcular başka iskelelere yönlendirildi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre; “Yolcuların mağdur olmaması için Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek. Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımını sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları arttırılacak” denildi.

Kabataş İskelesi'ni kullanan yolcular; Şehir Hatları,Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Şehir Hatlarının kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden, İDO Kadıköy-Kabataş, Kabataş- Adalar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, İDO’nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden, Dentur İşletmeleri Kabataş-Üsküdar seferlerinin Kabataş iskelesi yerine, Dentur Avrasya’nın kullandığı Beşiktaş iskelesinden seferlerini yapacak.

BUDO ise Kabataş-Bursa seferlerinin ise; gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden seferlerini gerçekleştirecek.