İstanbul Kabataş’ta ikisi ağır 13 kişinin yaralandığı kazaya neden olan ve Kabataş’ı savaş alanına çeviren otobüs sürücüsü Eyüp Er hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan iddianamede, Er’in, “Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURACAK ŞEKİLDE YARALANDI

Aysun Yazıcı'nın Taraf'ta yer alan haberine göre, hazırlanan iddianamede, Er’in yaptığı feci kaza anlatılarak, mağdurların yaralanmaları sıralandı. Ağabeyi ve kuzenleriyle birlikte adalara gitmek için Kabataş’a giden ve kaza sırasında bacağından ağır yaralanan, kaza sonrasında da, ayağında morarmalar oluşan ve damarlardan kan akışı sağlanamadığı için sağ bacağı diz altından kesilen Kübra Dere’nin ismi şikayetçi olarak yer aldı. İddianamede, 19 yaşındaki Dere’nin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve hayati tehlike oluşturabilecek şekilde yaralandığı belirtildi.

TEK ŞÜPHELİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ

İddianamede, 10 isim şikayetçi olarak sıralandı. Dosyada, tek şüpheli olarak da otobüsün şoförü Eyüp Er’in ismi yer aldı. Soruşturma aşamasında otobüs şoförü Er’den şikayetçi olan 9 kişinin talebiyle ilgili de, “Mala zarar verme” ve “Taksirle yaralama” suçlamasından dava açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

‘TAKSİ ALTINDA ÖLECEİĞİMİ SANDIM' DEMİŞTİ 

İçinde bulunduğu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başladığını dile getiren Dere, devlet büyüklerinden protez bacak ve fizik tedavi imkânlarının sağlanmasını istiyor. Dere, kaza anını ise şöyle anlattı:

“Her şey saniyeler içerisinde olup bitti. Adalar’a gitmek için iskeleye doğru yürüyorduk. Taksiyi hatırlamıyorum bile. Sadece otobüsün hızla üzerimize geldiğini gördüm. Ne yaptığımı bilmiyorum. Sonra bir an kendimi yerde sürüklenirken buldum. Sürüklenme anlarında acı hissetmedim. Durduğumuzda ise her şey korkunçtu. İnsanların bağırışları duyuluyordu. Altımda kalan kadın hareket etmememi söyledi. Hatta ‘Kıpırdama beynin patlar’ şeklinde sözler duydum. Taksinin altında öleceğimi sandım. İnsanlar yüzlerce kiloluk aracı kaldırdıklarında bacağımdaki tarifsiz acıyı hissetim. Elimi attığımda bacağımın koptuğunu anladım."