ABD'nin savaş suçlarını ifşa eden ve gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, İngiltere'de tutulduğu cezaevinde evlenecek. Assange, Washington'ın iade talebinin yerine getirilip getirilmeyeceğinin görüşüldüğü bir dönemde, birlikte iki çocuk sahibi oldukları avukat Stella Moris ile evlenecek.

Çift, Assange'ın Washington'ın casusluk suçlaması karşısında iltica talebiyle yedi yıl boyu Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’ne sığındığı dönemde tanışmıştı.

The Guardian'ın haberine göre, 50 yaşındaki Assange ile 38 yaşındaki Moris, Londra'nın güneydoğusundaki yüksek güvenlikli Belmarsh Cezaevinde 23 Mart'ta evlenecek. Bu tarih, Assange'ın kentteki Ekvador Büyükelçiliği'nden zorla çıkarılarak gözaltına alınmasının yaklaşık olarak üçüncü yıldönümüne denk geliyor.  

Çift törene fotoğrafçı alınması için de başvuruda bulunurken, Moris’in ünlü İngiliz tasarımcı Vivenne Westwood'un imzasını taşıyan bir kilt giyeceği belirtildi. Törene sadece dört davetlinin katılacağı açıklandı.

Britanya'da temyiz mahkemesi, geçen hafta ABD'nin Wikileaks kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmemesi kararına yaptığı itirazı kabul etti.