ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani ile telefonda görüştü. IŞİD’le mücadelede Kürdistan Bölgesini desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Biden, “Teröre karşı bütün özgür dünyanın umudusunuz.” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın resmi web sayfasında yapılan açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye telefon ettiği bildirildi.

Açıklamada, Biden’ın, Peşmerge Güçleri’nin kaydettiği zaferleri takdirle karşıladığını ve sergilenen cesarete hayranlığını ifade ettiği belirtildi.

Joe Biden, “Teröre karşı bütün özgür dünyanın umudusunuz. Bundan dolayı uluslararası koalisyonun destekleri devam ederek” dedi.

KDP VE KYB'NİN 'TERÖR LİSTESİ'NDEN ÇIKARILMASI

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverleri Birliği’nin (KYB) ABD’nin “terör örgütleri” listesinden çıkarılmasına da değinen Joe Biden, “Uzun zamandır bunun için çalışıyoruz. Gerçekten bu partilerin isimlerinin o listeye konulması uygunsuzdu. Çabalardan sonra kongre yasalarla bu isimlerin o listede olmaması gerektiğini ispatladı ve resmi olarak çıkarıldı. Böylece bundan sonra sözkonusu partilerin üyelerine daha kolay vize verilebilir” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani de, telefon görüşmesinde, desteklerinden dolayı ABD Başkanı Barack Obama ve Joe Biden’ın yanı sıra ABD halkı ve uluslararası koalisyona teşekkür etti. Barzani, özellikle koalisyon güçlerinin hava saldırılarının çok etkili olduğunu vurgulayarak, “Verilen destek, Kürdistan Bölgesi halkının gücüne güç kattı” dedi.