Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte hak ihlallerinin arttığı hapishanelerden biri olan Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşananları tutuklu bulunan Jin Haber Ajansı (JİNHA) muhabiri Zehra Doğan’ın aktardı.

Gazete Karınca'nın tutuklular ve avukatlarından aktardığı bilgilere göre, asker ve gardiyanlar tarafından odalarda her gün aramaların yapıldığı öğrenildi.

Hapishanede tutuklu olan JİNHA muhabiri Zehra Doğan’ın aktardığına göre ise aramalarda gardiyanların tutukluların ektiği çiçeklere el koyduğu ve durumu “örgütsel faaliyet” olarak nitelendirerek, odalarında çiçek bulunan tutuklulara cezaevi idaresi tarafından disiplin soruşturması açıldığı ortaya çıktı.

Cezaevinde toprak, çiçek, kova, sepet gibi bir çok eşyanın da yasaklandığını aktaran Zehra Doğan, bu eşyaların bulunması durumunda tutukluların disiplin soruşturmalarına tabi tutulduğu ve iletişim cezaları aldıklarını belirtti.

Zehra Doğan, kadın tutukluların hastane ve revire çıkartıldıkları esnada da asker ve gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını ve cezaevindeki fiziki koşulların da gün geçtikçe kötüleştiğini bildirildi.