Jinekomasti erkeklerde bazen yapısal ancak çoğunlukla sonradan oluşan önemli bir estetik sorundur. Meme büyümesi olarak bilinen bu rahatsızlık için tek tedavi yöntemi ise ameliyat olarak bilinmektedir.

Jinekomasti ameliyatsız geçer mi sorusuna yanıt olarak eğer gerçek bir Jinekomasti rahatsızlığı söz konusu ise bu rahatsızlık ameliyatsız çözümlenmeyecektir. Eğer hasta yalancı Jinekomasti olarak bilinen süreci yaşıyorsa bu durumda ameliyata gerek kalmadan hastalık belirli bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Ancak evreleri bulunan asıl Jinekomasti hastalığı için tek geçerli olan çözüm ameliyattır.

Jinekomasti evreleri nelerdir?

Jinekomasti rahatsızlığının 3 farklı evresi bulunur. Bu evreler ön muayene aşamasında tespit edilir. Ve yapılacak olan operasyonların teknikleri için bu evre tespitleri büyük önem taşır. İlk evre olarak bilinen başlangıç evresi en hafif süreçtir. İkinci evrede meme büyüklüğü biraz daha ön plandadır. İkinci evrede sadece meme büyüme sorunu olmaktadır ve buna çözüm sunulur. Son evre olan üçüncü evrede ise meme büyüklüğü ile birlikte deri sarkması da meydana gelmiştir. Üçüncü evre Jinekomasti ameliyatlarında meme küçültme ile birlikte bir de sarkan derinin toplanması işlemi yapılacaktır. Bu nedenle en zor ameliyat süreci 3. evrede olur.

Bu üç evre içinde tek ve kesin çözüm ameliyat olacaktır. Gerçek Jinekomasti hastalarının her biri bu evrelerde ameliyat olmayı tercih edecektir. Başlangıç aşamasında bu sürece dahil olmak ise her zaman en hızlı ve en kolay tedavi sürecini sağlamaktadır.

Yalancı Jinekomasti nedir?

Jinekomasti rahatsızlığının iki tür olduğu biliniyor. Bunlardan birisi yalancı Jinekomasti olarak adlandırılıyor. Yalancı Jinekomasti hastalarında meme büyümesi geçici bir süre oluyor. Ve bu süreç tamamlandığında kendiliğinden yok oluyor.

Bir Jinekomasti hastasının yalancı Jinekomasti olup olmadığı hekim kontörlü ile ortaya çıkıyor. Hekimler ön muayene aşamasında eğer yalancı Jinekomasti teşhisi koyarlarsa hasta bir süre kontrole alınıyor. Bu süreçte gerekli takipler ve büyüme ölçümleri yapılıyor. Ve süreç sonunda çoğu kez Jinekomastinin komple kaybolduğu görülüyor.

Jinekomasti spor veya egzersiz ile tedavi edilir mi?

Jinekomasti rahatsızlığı için kesin bir tanı konulduysa ve hastanın Jinekomasti evresi belirlendiyse, hangi evrede olursa olsun bu süreç spor veya egzersiz ile tedavi edilemiyor. Jinekomasti hastaları için tek tedavi yöntemi her zaman ameliyat oluyor. Süreç en hafif olan başlangıç evresinde olsa dahi bunun tek çözüm yolu ameliyat oluyor.

Jinekomasti teşhisiniz için Este Port kliniğinden randevu alabilirsiniz. Bu alanda daha önce birçok farklı operasyonda çok büyük başarılar elde etmiş olan Op. Dr. Ali Mezdeği ile görüşebilirsiniz. Jinekomasti sorununuzun ne boyutta olduğunu, yalancı Jinekomasti mi, yoksa gerçek bir Jinekomasti hastası mı olup olmadığınızı en doğru teşhis ile birlikte öğrenebilirsiniz. Ve evrelerinize göre bir operasyon sürecinin nasıl gelişeceği konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.