Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Japonya’ya softbol branşında altın madalya kazandıran takımın oyuncularından Goto Miu’nun Nagoya kentini ziyareti sırasında kentin Belediye Başkanı Takashi Kawamura tarafından ısırılan altın madalyanın yenisiyle değiştirileceğini duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre, açıklamada değişimin maliyetini Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) karşılayacağı belirtilerek, "IOC’nin desteğiyle ve kendi niyeti doğrultusunda, Goto'nun madalyası yenisiyle değiştirilecek" denildi.

Miu Goto ve takımı geçtiğimiz hafta, Tokyo 2020’de softbol branşının 27 Temmuz'da oynanan finalinde karşılaştığı ABD'yi 2-0 mağlup etmişti. Goto, takımın başarısını kutlamak için doğduğu kent olan Nagoya’ya ziyaret gerçekleştirmişti. Kutlamalara Nagoya Belediye Başkanı Takashi Kawamura da katılmıştı.

Kutlamalar sırasında maskesini indiren Takashi, altın madalyayı ısırmıştı. Olayın sosyal medyada tepkilere yol açmış, belediye başkanı, korona virüs tedbirleri ve görgü kurallarına uymamanın yanı sıra sporcunun başarısına saygısızlık etmekle suçlanmıştı. Tepkiler üzerine Takashi "uygunsuz davranışı" için özür dilemişti.

Kaynak: Sputnik