İzmir Kadın Platformu son dönemde artan çocuk istismarları ve ölümlere ilişkin yaptığı yürüyüşte çocuk ölümlerine tepki göstererek, çocuk istismarının durdurulmasına, idam ve hadım yasasına karşı toplandı.

İzmir Kadın Platformu'nun çağrısı ile Alsancak ÖSYM binası önünde toplanan yurttaşlar çocuk istismarının durdurulması, idam ve hadım cezasına karşı çıkmak için basın açıklaması gerçekleştirdi.

" Eylül ve Leyla son olsun çocukla ölmesin çocuklarımızı yaşatmak için ses çıkarıyoruz, Çocuğuma Dokunma " pankartlarının arkasında toplanan yurttaşlar, "Çocuk bedenime dokunma, Eylül Leyla için adalet çocuklar için güvence, bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın, Çocuk istismarına hayır " yazılı dövizler taşıyarak sık sık "Ne idam ne hadım önleyici yasalar, AKP'den hesabı kadınlar soracak, Leyla Eylül son olsun çocuklar yaşasın, Yaşasın Kadın Dayanışması" sloganı atıldı.

Basın açıklamasını yurttaşlar adına İzmir Kadın Platformu adına Juliana Gözen okudu.

Çocukların hayatlarının devlet tarafından korunmadığı için çalındığını söyleyen Gören, “Kadın ve çocuk düşmanı söylem ve uygulamaların her gün karşımıza çıkartılması ile adım adım örülmektedir. Bu toplumsal dönüşümün temel sorumlusu olan AKP, devletin çocukların istismara uğradığı şartları ortadan kaldırma ve koruyucu ve önleyici hizmetleri kurumsallaştırma görevini yerine getirmek bir yana, istismarı sadece hastalık ve ceza eksenine yerleştirmekte, hadım gibi insan haklarına aykırı çözümler ortaya atmaktadır. Faili tanıyoruz. Türkiye’de 8 yılda 104 bin 531 çocuk kaybolmuş. Evet, bu sayı 16 ülkenin nüfusundan daha fazla. Kayıp çocuklar için, çocuk istismarını durdurmak için, çocukların uğradıkları ayrımcılıklar için yıllardır kıllarını kıpırdatmayanlar, ‘ Çocuk istismarının araştırılması’ önergesini TBMM’de reddedenler, Eylül, Leyla ve daha nice çocuğun ölümünden sorumludur” şeklinde konuştu.

Berkcan Zengin/ İzmir