İzmir’de yaşanan depremin ardından gerek arama kurtarma çalışmalarına gerekse de depremzedelerin  ihtiyacına yönelik yurttaşlar, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler gönüllü olmuştu. Valilik kurulan çadırkentte AFAD ve Kızılay ekipleri dışındaki tüm kurumları alandan uzaklaştırma kararı aldı.

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan çıkarılan gönüllülerden, bugün de 75. Yıl ve Şehit Hakan Ünal parklarında yer alan çadır alanlarından da çıkması istendi.

Depremzedelere destek için harekete için Halkevleri, Kadın Savunma Ağı, Sosyalist Kadın Meclisleri gibi demokratik kitle örgütlerinin çadır alanlarından çıkarılmak istenildiği öğrenildi.

‘ÇEVİK KUVVET GETİRDİLER’

Bianet’e konuşan Kadın Dayanışma Ağı’ndan Gizem Çoşkun, “Bizim bulunduğumuz 75. Yıl Parkı’ndaki çadır alanında İzmir Valiliği çeşitli çadırları kapatma kararı almış. AFAD ve Kızılay dışındaki dayanışma çadırlarını kaldırıyorlar. Biz yazılı bir belge istedik. Ancak getirmediler. Parkın etrafına da çevik kuvvet getirdiler. Biz günlerdir burada kalıyoruz destek oluyoruz.

“Alanı provoke de ettiler. Yurttaşlar uzaklaştırıldı ve sadece gönüllülerin bulunduğu çadır alalarının etrafı çevik kuvvetle sarıldı. Biz de ne olacağınız bilmiyoruz, bekliyoruz. Depremzedelerle dayanışmamız engelleniyor” dedi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir depreminin ardından Halkevleri’nin Bayraklı 75. Yıl Parkı’nda açtığı yardım standı polis tarafından önce ablukaya alınmasının ardından Halkevleri üyesi 5, Öğrenci Kolektifleri'nden 2 üniversiteli gözaltına alındı.