İzmir’de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Depremde 114 kişi hayatını kaybetti, 1035 kişi yaralandı, yaralılardan 898'i taburcu edilirken, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından depremzedeler hasarlı ve sorunlu binalardan eşyalarının tahliyesine başladı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremzedeler, eşyalarının tahliye edilmesi için getirilen asansör vinçlerinin ücretini kendileri ödüyor. Vinç hizmeti için depremzedelerden 10 dakika için 200 TL ücret alınıyor.

Bu duruma tepki gösteren depremzede Mevlüt Dikili, ''Ben artık ölmek istiyorum. Beş gündür eşyalarımı kurtaramadım. Televizyonları arıyorum. Kaymakam yok, vali yok, emniyet müdürü yok, kimse yok. İzmir'de en fazla elli bina yıkıldı. Bunların eşyası kurtarılamıyorsa, bu beyaz eşya firmaları bize bir buzdolabı veremiyorsa bu fabrikalar firmalar batsın. Ben 65 senedir vergi verdim. Yemedim içmedim, devlet dairesinde çalışırken beş kuruş para kaçırmadım. Tek kuruşuna kadar verdim. Ben sekiz gündür yaşamıyorum. Yaşamak da istemiyorum. Ben balkondan kendimi atmak istiyorum. Yaşamaktan nefret ettim arkadaşlar.'' diyor.

Yakın zamanda, İzmir Bayraklı'ya bağlı Mansuroğlu Mahallesi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "kontrollü girilebilir" izni verilen binalarda eşya alınması için ev sahiplerine yaklaşık bir saatlik süre verilebileceğini açıklamıştı. Ayrıca, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e tek fiyat belirlenmesi talimatı veren Kurum, kısa süreli girişler ve yaklaşık 1 saatlik eşya taşıma süresi için ayrı ve sabit bir fiyat belirleneceğini duyurmuştu.