İzmir’in Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli Savaş ailesi dün kendileri gibi Suriye’den göç eden komşularının evine gitti.

Aile içi tartışmadan dolayı evde yükselen sesleri bahane eden üst komşu iddiaya göre Muhammed Savaş, annesi ve babasına saldırdı.

Daha sonra mahallede yaşayan diğer insanların da olaya dahil olmasıyla birlikte 20’ye yakın kişi Savaş ailesini darp etti.

Ağır yaralanan Muhammed Savaş hastaneye kaldırıldı. Savaş’ın kafatasında çatlaklar olduğu öğrenilirken, beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım sevisine alındığı belirtildi.

Evrensel’den Eda Aktaş’ın haberine göre, anne ve babanın ise durumunun daha iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından saldırganların yakalanıp yakalanmadığına dair ise bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

Saldırı, İzmir'de yaşayan Suriyeli bir başka mülteci Münip Ali'nin paylaştığı videolarla sosyal medyaya yansıdı.

"İNSAN İNSANA BUNU YAPMAZ"

Olaya ilişkin görüştüğümüz Muhammed’in ağabeyi Veli Savaş, “Hem haneye tecavüz var hem de saldırı oldu. İnsan insana buna yapamaz. Normal bir kavgada bu kadar saldıran olmaz ama yabancı uyruklu olduğumuz için bir anda mahallede herkes saldırmaya başladı. Saldırganlar polis önünde kaçıp gittiler” diyerek süreci anlattı.

Muhammed’in durumunun kritik olduğunu söyleyen ağabey Veli Savaş, sorumluların bulunup yargılanmasını talep etti.

"SANKİ SALDIRMAK İÇİN BAHANE ARIYORLAR"

Konuyla ilgili konuştuğumuz Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih ise yaşanan olayı anlatarak, “Sanki saldırmak için bahane arıyorlar, nefretleri belli oluyor. 20 kişinin birden saldırması bunu gösteriyor. Suriyeli aileyle görüştüm, sakin kalıp karşı tepki vermeyin dedim. Süreci hukuki boyuta taşıyacağız ve sorunu buradan çözeceğiz” dedi.