İzmir’deki hukukçular artan polis şiddetine tepki göstermek için adliye çevresinde ‘adalet zinciri’ oluşturdu.

Adliye girişinde bir araya gelen avukatlar, savcılar ve adliye çalışanları ‘adalet zinciri’ öncesi bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, Başbakanın ‘Ben yargıya talimat verdim, gereğini yapacaklar’ söylemini hatırlatarak, “Yargı bağımsızlığı olmayan bir ülkede hiç kimsenin hukuk güvenliği olmayacak, yurttaşlar başka yerde adalet arama yolları bulacaktır. Bizler buna engel olmaya çalışıyoruz” dedi.

Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri hatırlatan Demir, “Demokratik protesto haklarını kullanırken öldürülenleri doğal kabul etmemizi, unutmamızı, yok saymamızı, onların katilleri saklamamızı, yargıdan uzak tutmamızı, cezasız bırakmamızı istiyorsunuz, bir bunları kabul etmiyoruz” dedi.

Yaşanan birçok hukuksuz olayı unutmalarını, yok saymalarının istenildiğini dile getiren Demir, “Yaşanan hukuksuzlukları doğal karşılamayacak, görmezden gelmeyecek, kabul etmeyecek ve izin vermeyeceğiz” dedi. Demir, bağımsız yargı ve özgür savunma, haklar ve özgürlükler, adalet ve vicdan için direndiklerini belirtti. Daha sonra adliye çevresinde adalet için insan zinciri oluşturuldu. (Evrensel)