ÇHD İzmir Şubesi, HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmalarını protesto ettikleri sırada gözaltına alınan müvekkillerinin "harabe" şeklinde olan Kantar karakolunda tutulduğunu belirterek, bu şekilde müvekkillerine işkence yapıldığını savundu.
 
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla 4 Kasım günü Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde polis saldırısı sonucu gözaltına alınanların durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gözaltına alınan 57 kişinin 7'sinin Kantar Karakolunda tutulduğu belirtilen açıklamada, karakolun inşaat halinde olduğu ve müvekkillerinin harabe koşullarında tutulduğunu belirtildi.
 
“Karakolda boya ve tadilat işleri yapılmakta ve çok ağır boya ve tiner kokusu mevcut. Müvekkillerimiz bu ağır boya ve tiner kokusu yüzünden 2 gündür baş ağrısı çekmektedirler ve zehirlenecek aşamaya gelmişlerdir" denilen açıklamada durumun düzeltilmesi ve müvekkillerin başka bir gözaltı birimine sevki konusunda yapmış olduğumuz başvurular sonuçsuz kaldığı ifade edildi.
 
Nöbetçi savcının ise bu hususta yaptıkları başvuruyu almayarak bir hukuksuzluğa imza attığı ifade edilen açıklamada "Müvekkillerimize bu koşullarda polis ve savcılık işbirliğiyle işkence yapılmaktadır. Adı işkence ile anılan Kantar Karakolu işkence yapmaya devam ediyor" denildi.
 
(Cihan Başakçıoğlu / Demokrat Haber İzmir)