İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusuyla ilgili başlattığı çalışmada, hukuk ve imar komisyonu öneriyi görüştü. Komisyonun AK Partili meclis üyeleri öneriye ret oyu verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusuyla ilgili çalışma başlattı.

Konu, aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk edildi. AK Parti, her iki komisyonda bu öneriyi reddetti. Öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçti.

Gündeme Bakış’ın haberine göre, AK Partili üyeler, “Bu öneri yasaya aykırı. Yasaya göre cami, mescit, sinagog ve kiliseler ibadethane olarak kabul ediliyor. Cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenlemesi yapılması lazım” görüşüyle ret oyu verdi. CHP’li meclis üyeleri ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor.