Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, bazı siyasi partiler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık binlerce kişi, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda, saat 20.00 sıralarında biraraya geldi.

ODTÜ 'de yaşanan olayları protesto eden grup ellerinde 'ODTÜ'yü yedirmeyiz', 'Yollu Gökçek', 'ODTÜ'den yol geçecekmiş yok ya' ve 'ODTÜ'ye girmek için kask değil kafa gerekir' yazan pankartlar ile 'Her yer ODTÜ her yer direniş ' ve 'Katil polis üniversiteden defol' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Talatpaşa Bulvarı üzerinden önce Plevne Bulvarı'na oradan da Refik Saydam Bulvarı'ndan Basmane Meydanı'na gelen topluluk, burada Ak Parti İlçe binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında önlerine geçen bir polis yetkilisi ile grup sözcüsü görüştü. Yürüyüşe izin çıkmaması üzerine, topluluk Ak Parti İlçe binası önünde oturma eylemi yaptı.

Meydana gelen yolların fuar nedeniyle yoğun olması ve eylemcilerin de burada oturma eylemi yapması, kuyruğa neden oldu. Yaklaşık 15 dakika Ak Parti binası önünde, 15 dakika da fuar önünde oturma eylemi yapan topluluk, hükümeti eleştiren bir basın açıklaması yapıp aynı güzergah üzerinden başladıkları noktaya geri dönerek sessizce dağıldı.

Grubun yürüyüşü ve oturma eylemi sırasında çevreden geçen evlerin pencere ve balkonlarında bekleyen insanlar da alkışlarla kendilerine destek verdi.