İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de örgütlü olan Genel İş İzmir 2 No’lu Şube, toplu iş sözleşmesi (TİS) yetkisine yapılan itirazın ardından aldığı eylem kararını erteledi.

Belediye ve sendika avukatları arasında mutabakat hazırlandığını söyleyen Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Eğer büyükşehir itirazını geri çekmezse, belirlediğimiz eylem ve etkinlikleri gelecek hafta içerisinde yapacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’de örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin, TİS yetkisine itiraz edildi.

Büyükşehir Belediyesi İZSU, park ve bahçeler, mezarlıklar müdürlüğü, Eşrefpaşa Hastanesi gibi 17 birimde örgütlü bulunan sendikanın, yeni dönemde yapmak istediği TİS kapsamına, 696 sayılı KHK sonrası taşerondan kadroya geçen işçileri de dahil edilmesi gerekçesiyle itiraz başvurusu yaptı.

Sendika üyesi işçilerin, geçtiğimiz cuma düzenlemek istediği eyleme, polis biber gazı kullanarak izin vermedi.

Polisin engellemesinin ardından, sendikalı işçiler çalıştıkları birimlerde 2 saat boyunca iş bıraktı. ESHTO’a bağlı otobüsler de sefere çıkmadı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

MUTABAKAT HAZIRLANDI

Yaşananların ardından belediye ve sendika avukatları bir araya gelerek mutabakat hazırladı. TİS yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesi koşullarının yer aldığı mutabakat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunulacak.

Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, hazırlanan mutabakat nedeniyle eylem ve etkinlikleri bir hafta süreyle ertelediklerini açıkladı. Daha önce, yarın iki saat süreye yapılacağı duyurulan iş bırakma eyleminin de yapılmayacağını söyleyen Yıldız, “Eğer büyükşehir itirazını geri çekmezse, belirlediğimiz eylem ve etkinlikleri gelecek hafta içerisinde yapacağız” dedi.